BAY-LOGI

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Logisztikai és Gyártástechnikai Intézete (BAY-LOGI) az Észak-magyarországi régió vezető alkalmazott kutatás-fejlesztéssel foglalkozó kutatóintézete.

 

A BAY-LOGI alapvető küldetése piaci jegyeket hordozó K+F tevékenység hazai megerősítése és alkalmazott kutatás-fejlesztési tevékenység végzése, elsősorban a régióban lévő vállalkozások innovációs tevékenységének támogatása. A Logisztikai és Gyártástechnikai Intézet (BAY-LOGI) tevékenysége az alapítás óta jelentős fejlődésen és változáson ment keresztül, a piaci igényekhez való alkalmazkodással összhangban végrehajtott tudatos fejlesztés eredményeképpen. Az intézet első éveiben a logisztika, gyártástechnika, informatika és újrahasznosítás voltak a meghatározó területek. Azóta a Logisztikai és Gyártástechnikai Intézeten (BAY-LOGI) belül több új szakterület indult el és erősödött meg, mint a szerkezetintegritás (szerkezetek biztonságos üzemeltetése), környezetmenedzsment, mechatronika, anyagvizsgálat, nanotechnológia, ill. energetika. Az intézetben jelenleg a doktorandusz hallgatókkal együtt közel 70 fő dolgozik.

 

A BAY-LOGI több munkatársa szerepet vállal a Miskolci Egyetem oktatási tevékenységében, valamint a PhD képzésben (saját finanszírozású ösztöndíjjal). Kiterjedt nemzetközi kapcsolatainkat fémjelzi számos nemzetközi együttműködés keretében megvalósuló projekt, a kétoldalú TÉT együttműködésektől az Európai Unió által finanszírozott kutatás-fejlesztési és network projektekig.

BAY-LOGI FŐBB PARTNEREI