KÖSZÖNTŐ

„Az emberi kultúrának a tudomány az alapja, ezért kell a legszélesebb körben terjeszteni. A tudományban nincsenek elraktározott ismeretek, hanem élő, folyton változó, alakuló, fejlődő ismeretek vannak.”
Bay Zoltán

30 évesek lettünk, és három évtized mindig komoly mérföldkő egy intézmény életében. Visszatekintünk, összegzünk, tervezünk.

Ha elmerülünk hazánk tudományos múltjának horizontján, kutatók, tudósok hosszú, büszke sorát láthatjuk, akik olyan örökséget hagytak ránk, mellyel előrevetítették és megalapozták a mi munkánkat is. E szellemiség biztosítja számunkra az úttörő hozzáállást, immáron három évtizede. Az intézet múltja gazdag örökség, amely a kutatás, az innováció, az alkalmazás és a tudás terjesztése terén elért eredményekből áll.

Mindig is olyan alapelvek vezéreltek minket, mint a kíváncsiság, kreativitás, szisztematikus megközelítés, kritikus gondolkodás, kitartás, együttműködés és nem utolsósorban a töretlen elköteleződés a fejlődés iránt.

Ezekkel az értékekkel érkeztünk napjainkba, a jelenbe, amely egyben a kihívások és lehetőségek időszaka. A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. célja a hazai vállalatok versenyképességének és hatékonyságának növelése sikeres innováció és technológiatranszfer révén, szoros együttműködésben vezető hazai és külföldi partnerintézményekkel. Komplex tudományos és műszaki megoldásokat kínálunk több szakterületen, amelyek hozzájárulnak partnereink versenyképességének növeléséhez.
Együttműködünk az állami-, az akadémiai szférával, a felsőoktatás intézményeivel és azok kutatási központjaival, számukra betöltve az innovációs összekötő szerepét is az alkalmazott kutatás-fejlesztési és technológia transzfer tevékenységen keresztül.

A Bay Zoltán Kutatóközpont fennállása során elsajátított tudás és tapasztalat alapján egy fenntarthatóbb, innovációban gazdag, élhetőbb jövő megteremtése felé halad. A technológia gyors fejlődése és a társadalmi változások új kihívásokat hoznak, és az intézet elkötelezett abban, hogy ezekre a kihívásokra megoldásokat találjon.

 

Dr. Schmidt Balázs
ügyvezető igazgató