A Gyártási Divízióhoz az alábbi kutatási infrastruktúra tartozik

BAY-PROD Gyártási Divízió:

A Gyártási Divízió (BAY-PROD) célja az ötlettől a valóságig történő ipari K+F+I megvalósítása. Ennek megfelelően portfóliója a benne található három osztály segítségével a laboratóriumi szintű kísérletezéstől, az ipari méretnövelésen át a kis és közepes szérianagyságú gyártásig tart.

A divízió a következő osztályokra bontható:

Ipari Anyagtechnológiai Osztály (IAO)

Az IAO célkitűzése az olykor alapkutatásba visszanyúló pontos és precíz ipari kutatás megvalósítása. Az osztály két kutatócsoporttal (Anyagfejlesztési Laboratórium és Felületi Technológiák Kutatócsoport) dolgozik, melyek az anyag atomi szintjétől történő szervezéstől a kiterjedt testek tömbi módosításáig terjednek. Releváns TRL szintek: 1 – 5.

Gyártásfejlesztési Osztály (GyFO)

A GyFO célkitűzése az, hogy megfelelő méretnövelési szakértelmet biztosítson a TRL 1 – 5 szinteken lévő fejlesztések számára. E feladat ellátása mellett mérnöki tervezések, különböző anyagvizsgálatok és lézersugaras kísérleti fejlesztések is gazdagítják szakmai portfóliójukat.

Ipari Lézertechnológiai Laboratórium

Lézertechnológiai Laboratóriumunkban 2D és 3D megmunkálásokkal foglalkozunk, illetve kitoljuk a lézeres megmunkálhatóság határait, úgy az anyag eltávolításának, mint annak felrakásának tekintetében.

A jelenleg kialakuló kecskeméti Dióda Lézer Centrumban ipari lézertechnológiával és femtoszekundumos lézertechnikával foglalkozunk, mely segítségével eddig elérhetetlen felületmódosításokat tesztelünk.

 

Gyártási Osztály (GyO)

A GyO felelős az ipari gyártások kivitelezéséért, a logisztikai folyamatok professzionális tervezéséért és a minőségbiztosítási rendszer mindennemű fenntartásáért. Fontosabb ipari termeléseik:

  • A magyar kórházi ellátórendszer számára gyártott FFP 2 típusú védőmaszk gyártás
  • Orvosi nitril vizsgálókesztyű gyártás
  • Speciális lézersugaras megmunkálások különböző autóipari szereplőknek

A gyártások mellett az osztály rendelkezik még egy Polimertechnológiai Kutatócsoporttal, melynek célja kettős. Egyrészt, megfelelő szakmai hátteret nyújt az osztály gyártási folyamataihoz, másfelől pedig ipari szemmel koordinálja a Kutatóközpont polimeres stratégiai irányát.

 

Osztályok bemutatkozása:

Ipari Anyagtechnológiai Osztály

Gyártásfejlesztési Osztály

Gyártási Osztály

Elérhetőség

Dr. VIDA Ádám, divízió igazgató
Telefon: +36-70/515-7182
E-mail: adam.vida@bayzoltan.hu