Magyar-Kínai Technológia Transzfer

A magyar-kínai technológia transzfer együttműködés 2015-ben kezdődött a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., Csungking város High-Tech Központja és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség között. A Magyar-Kínai Technológia Transzfer Központ (Csungking)  mindkét országban állami hátterű intézmény, amely a Magyarország és Kína közötti technológiai együttműködés és csere elősegítését szolgálja.

A Központ csungkingi irodáját hivatalosan 2017. május 16-án nyitották meg, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Liu Guiping Csungking város alpolgármestere jelenlétében. 2018-ban Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter csungkingi látogatása alkalmából stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá a Magyar-Kínai Technológia Transzfer Központ és a Kína–Dél-Ázsia Technológia Transzfer Központ (Jünnan) között. A miniszteri látogatás alatt került felavatásra a Magyar-Kínai Technológia Transzfer Központ weboldala (ld.: http://www.chttc.com/eng/index/index.html), amelynek célja a magyar, illetve kínai szaktudás hatékony összekapcsolása a tudományos és üzleti szférában. A weboldalra cégek és magánszemélyek is fel tudják tölteni együttműködési igényüket és/vagy ajánlatukat. 2019-ben a honlap kiegészült egy olyan szoftverrel, ami az angolul feltöltött tartalmat automatikusan kínaira fordítja.”

Kinek ajánlja a Központ a szolgáltatásait?

A Magyar-Kínai Technológia Transzfer Központ szolgáltatásait minden olyan cégnek érdemes igénybe vennie, aki szeretne Kínába technológiát vagy még nem regisztrált terméket, szolgáltatást értékesíteni. Szintén segíthet azoknak, akik kutatás és fejlesztésben keresnek együttműködő partnereket vagy befektetőket. Abban az esetben is tud a Központ segíteni, ha valaki Kínából szeretne technológiát beszerezni. Érdemes a Központ kínai honlapjára egyetemeknek és kutatóknak is felölteniük a róluk szóló információkat, a jövőbeni lehetséges kooperáció érdekében.

További információ a letölthető anyagokból:

Promóciós anyagok: Magyar-Kínai Technológiai Transzfer Központ

Final publication