mechanikai-anyagvizsg

Instron 8850 Biaxiális (axiális-torziós) univerzális szervohidraulikus anyagvizsgáló berendezés

Statikus és fárasztó vizsgálatok végzésére alkalmas berendezés, teljes számítógépes vezérléssel. Két munkahengerrel rendelkezik, egy axiális és egy torziós munkahengerrel, amelyek egymással összefüggően vagy egymástól függetlenül vezérelhetők. A munkahengerek felül, a keresztgerendán találhatók. A berendezés alsó részén található T-hornyos asztal lehetővé teszi nagyobb szerkezetek vizsgálatát. Jelen kiépítésben, vizsgálat során a következő mennyiségek mérhetők: erő, nyomaték, elmozdulás, elfordulás, axiális irányú alakváltozás(axial strain) és torziós nyúlás (torsional strain), valamint átmérő irányú (transversal strain) alakváltozás.

mechanikai-anyagvizsg3

Instron 8803 univerzális szervohidraulikus anyagvizsgáló berendezés

Statikus és fárasztó vizsgálatok végzésére alkalmas berendezés, teljes számítógépes vezérléssel. A munkahenger alul, a munkaasztalban található. Jelen kiépítésben, vizsgálat során a következő mennyiségek mérhetők: erő, elmozdulás, axiális irányú alakváltozás(axial strain) és átmérő irányú alakváltozás.

A meglévő klímakamra és magas hőmérsékletű kemence lehetővé teszi a-vizsgálatok -150…+1200 °C-os hőmérséklettartományban történő elvégzését. Az elérhető hőmérséklet természetesen függ a vizsgálathoz használt befogó és extensométer hőmérséklet tűrésétől is.

mechanikai-anyagvizsg4

Instron 8874 Biaxiális (axiális-torziós) univerzális szervohidraulikus anyagvizsgáló berendezés

Statikus és fárasztó vizsgálatok végzésére alkalmas berendezés, teljes számítógépes vezérléssel. Két munkahengerrel rendelkezik, egy axiális és egy torziós munkahengerrel, amelyek egymással összefüggően vagy egymástól függetlenül vezérelhetők. A munkahengerek felül, a keresztgerendán találhatók. A berendezés alsó részén található T-hornyos asztal lehetővé teszi nagyobb szerkezetek vizsgálatát. Jelen kiépítésben, vizsgálat során a következő mennyiségek mérhetők: erő, nyomaték, elmozdulás, elfordulás, axiális irányú alakváltozás (axial strain) és torziós nyúlás (torsional strain), átmérő irányú alakváltozás.

Fárasztó vizsgálatok esetén az elérhető maximális frekvencia axiális irányban kb. 30 Hz, elfordulásnál kb. 10 Hz. A ténylegesen elérhető maximális frekvencia függ az elmozdulás, illetve elfordulás nagyságától.

mechanikai-anyagvizsg6

Instron E 10000 Biaxiális (axiális-torziós) elektrodinamikus berendezés

nstron E 10000 Biaxiális (axiális-torziós) elektrodinamikus berendezés

Statikus és fárasztó vizsgálatok végzésére alkalmas berendezés, teljes számítógépes vezérléssel. Axiális és egy torziós terheléssel lehet vizsgálni a berendezésen, amelyek egymással összefüggően vagy egymástól függetlenül vezérelhetők. A berendezés alsó részén található T-hornyos asztal lehetővé teszi nagyobb szerkezetek vizsgálatát. Jelen kiépítésben, vizsgálat során a következő mennyiségek mérhetők: erő, nyomaték, elmozdulás, elfordulás, axiális irányú alakváltozás(axial strain) és torziós nyúlás (torsional strain), átmérő irányú alakváltozás.

Fárasztó vizsgálatok esetén az elérhető maximális frekvencia axiális irányban kb. 100 Hz, elfordulásnál kb. 30 Hz. A ténylegesen elérhető maximális frekvencia függ az elmozdulás, illetve elfordulás nagyságától.

A berendezésen végzett valamennyi vizsgálat szoftveresen vezérelhető és kiértékelhető. Minden esetben tárolhatók a mért értékek (idő, erő, nyomaték, elmozdulás, elfordulás, nyúlás értékek), így azok felhasználhatók további kiértékelésekhez.

2 db Instron E 10000 Axiális elektrodinamikus berendezés

Statikus és fárasztó vizsgálatok végzésére alkalmas berendezés, teljes számítógépes vezérléssel. Axiális terheléssel lehet vizsgálni a berendezésen, a berendezés alsó részén található T-hornyos asztal lehetővé teszi nagyobb szerkezetek vizsgálatát. Jelen kiépítésben, vizsgálat során a következő mennyiségek mérhetők: erő, elmozdulás, axiális irányú alakváltozás(axial strain) és átmérő irányú alakváltozás.

Fárasztó vizsgálatok esetén az elérhető maximális frekvencia axiális irányban kb. 100 Hz. A ténylegesen elérhető maximális frekvencia függ az elmozdulás nagyságától.

A berendezésen végzett valamennyi vizsgálat szoftveresen vezérelhető és kiértékelhető. Minden esetben tárolhatók a mért értékek (idő, erő, nyomaték, elmozdulás, nyúlás értékek), így azok felhasználhatók további kiértékelésekhez.

Elérhetőség

RÓZSAHEGYI Péter, osztályvezető, Anyagvizsgálati Osztály
Cím: H-3519 Miskolc, Iglói út 2.
Telefon: +36-30/370-0029
E-mail: peter.rozsahegyi@bayzoltan.hu