A Műszaki Inkubációs Platform (MIP), komplex üzleti – technológiai – piacosítási szolgáltatásokat nyújt a kockázatos, hosszabb fejlesztési ciklusú, infrastruktúrát és gyártási kapacitást igénylő fejlesztéseknek, és így támogatja a hazai iparfejlesztést.

A MIP szolgáltatásait elsősorban fenntartható, növekedési pályára lépő, nemzetközileg is versenyképes innovatív ipari termék- és szolgáltatás fejlesztési projektekhez ajánljuk, melyek tematikailag a Magyarországon a Bay és más inkubátorok által képviselt innovációs értékláncába (EIT Rawmaterials, EIT InnoEnergy, EIT ICT Labs, EIT Health, Climate KIC) vagy az Ipar 4.0-hoz kapcsolódnának.

Inkubációs szolgáltatásunk magában foglalja a technológiai és üzleti inkubációt.

A technológiai inkubáción fizikai infrastruktúrát (labor, gépek, eszközök) és az inkubált vállalatok műszaki potenciáljának javítását megcélzó szolgáltatásokat értünk.

Üzleti inkubációs szolgáltatásokon oktatást/képzést, coaching és mentoring szolgáltatásokat, piacelemzést/trendfigyelést, koncepció validálást értünk.

A piacosítási szolgáltatások lehetőséget biztosítanak valós piaci igényekre épülő, ’use-case’-ek megvalósítására, tesztelésre, visszacsatolásra, interaktív együttműködésre hazai vagy más országok oktató-, kutatóintézményeivel. Valamint alkalmat teremtenek pro-aktív piackutatásra, termékfejlesztésre a vevők és ipari partnerek bevonásával, magában foglalva az üzletfejlesztési tanácsadást.

Elérhetőség

VARGA Dávid, főosztályvezető, Tudásmenedzsment Központ
E-mail: david.varga@bayzoltan.hu