A Bay Zoltán Nonprofit Kft. részt vesz a KETGATE projektben (Enhancing SME competitiveness through improved access to Key Enabling Technologies in Central Europe), amelynek célja, hogy a közép-európai kis-és középvállalkozások (kkv-k) számára hozzáférést biztosítson a kulcsfontosságú alaptechnológiákhoz (KET technologies) illetve, hogy nemzetközi KET Innovációs Ökoszisztémát hozzon létre Közép-Európában.

A kulcsfontosságú alaptechnológiák az innováció mozgatórugói, és fontos lendületet adnak az intelligens és fenntartható gazdasági növekedésnek társadalmunk jövőbeni életképességének biztosítása érdekében. Azonban a KET infrastruktúrákhoz való hozzáférés tekintetében jelentős különbségek vannak a kis- és középvállalkozások között Európán belül. Ez különösen nyilvánvaló számos közép-európai országban, ahol a KET infrastruktúra-hálózat nem kellően kiterjedt.

A Steinbeis-Europa-Zentrum (SEZ) által koordinált KETGATE projekt összekapcsolja az üzleti támogató szervezeteket és a kutatóintézeteket annak érdekében, hogy segítséget nyújtson a kkv-k számára a fejlett anyagok, fotonika és mikro- és nanoelektronika korszerű technológiájának eléréséhez a közlekedés, az egészségügy és az élelmiszeripar területén.

A konzorcium 8 partnerből áll 8 különböző országból. Mindegyik országban egy kapcsolattartó pont jön létre, amely tanácsot ad a kkv-knak a KET szolgáltatások igénybevételének lehetőségeiről. A kísérleti projektekben a közösen kidolgozott szolgáltatási modellek a kiválasztott vállalatok számára lehetővé teszik a KET-ek alkalmazását határokon átnyúló együttműködések keretében. Összességében az intelligens hozzáférési pontok hálózata legalább 90 kkv-t fog támogatni a közép-európai régiókból, valamint legalább 15 transznacionális kísérleti együttműködési megállapodást.

A KETGATE projekt nagyszabású célja az intelligens hozzáférési pontok hálózatának bővítése további 20 szervezettel. Így a projekt nemcsak a kkv-k versenyképességének javulásához járul hozzá, hanem a regionális intelligens szakosodási stratégiák (S3) támogatásán keresztül jelentős változást is el fog érni a teljes közép-európai régióban.

A projekt időtartama: 2017. július – 2020. augusztus

A partner országok: Ausztria, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország és Szlovénia

A projekt honlapja: www.interreg-central.eu/KETGATE

A projekt a közösségi médiában: https://www.linkedin.com/in/ketgate-network/

További információ:
Lorencz Kinga, nemzetközi projektmenedzser
telefon: +36-70/709-9652
e-mail: kinga.lorencz@bayzoltan.hu

Hírlevél:  FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  1. hírlevél-1
  2. hírlevél-2
  3. hírlevél-3
  4. hírlevél-4
  5. hírlevél-5
  6. hírlevél-6
  7. hírlevél-7
  8. hírlevél-8
  9. hírlevél-9
  10. hírlevél-10

Rendezvény:

Hírek, események:

Online oktató- és tájékoztatóanyagok:

  1. Hogyan működik a KETGATE Hálózat? / Szolgáltatások kis- és középvállalkozásoknak.
  2. Milyen szolgáltatásokat vehetnek igénybe a kutatóintézeteknek, hogy üzleti megbízásaikat bővítsék?
  3. Miért érdemes üzletfejlesztő szervezetként a KETGATE szolgáltatásokat megismerni?