Az Ipari Anyagtechnológiai Osztály célja egy olyan koherens szakmai tudásbázis fenntartása, mely naprakész megoldásokat kínál korunk anyagtudományi- és technológiai kihívásaira. Ennek megfelelően, fő tevékenységünk is több csoportba sorolható, mint a lézeres anyagmegmunkálások, anyagfejlesztések, a legkülönbözőbb kémiai eljárások és a kialakított anyagok (felületek) kvalitatív és kvantitatív analízise.

Az Ipari Anyagtechnológiai Osztály kapacitásának jelentős részét önálló K+F projektek megvalósítására fordítja, ugyanakkor együttműködik a Mérnöki Divízió többi osztályával,  valamint a SMART és BIO divíziókkal is.

Az osztály több Laboratóriumból és Kutatócsoportból áll, melyek az ország több pontján találhatók helyileg. A budapesti telephelyen az Felületi Technológiák Kutatócsoport és Ipari Lézertechnológiai Laboratórium található. Előbbi Kutatócsoport innovatív és zöld kémiai megoldásokkal foglalkozik mélyrehatóan. Ennek keretein belül a plazma elektrolízistől kezdve, kötőanyag fejlesztésen át a rétegtechnikák széles palettáját alkalmazzák.

Lézertechnológiai Laboratóriumunkban 2D és 3D megmunkálásokkal foglalkozunk, illetve kitoljuk a lézeres megmunkálhatóság határait, úgy az anyag eltávolításának, mint annak felrakásának tekintetében.

Az egri Lézertechnológiai Laboratóriumunkban kisszériás gyártást és ipari hegesztés fejlesztést végzünk napi szinten.

A jelenleg kialakuló kecskeméti Dióda Lézer Centrumban ipari lézertechnológiával és femtoszekundumos lézertechnikával foglalkozunk, mely segítségével eddig elérhetetlen felületmódosításokat tesztelünk.

A miskolci telephelyünkön található Anyagfejlesztési Laboratórium korszerű anyagtudományi megoldásait az első lépéstől vett tervezettség jellemzi. Mivel a Laboratórium számos nanotechnológiai, fémtani, kerámiaipari, illetve ezek kompozitjait célzó fejlesztésben vett részt, az anyagtudomány- és technológiák jelentős részét lefedő tapasztalattal rendelkezik.

Elérhetőség

Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.,
BAY-PROD Gyártási Divízió
Cím: H-1116 Budapest, Kondorfa utca 1.
Tel.: +36-1/463-0500
E-mail: bay-prod@bayzoltan.hu