A Gyártásfejlesztési Osztály küldetésének a divízión belüli (alapkutatási), illetve a külső partnerektől érkező ötletek alapján történő komplex mérnöki feladatok megvalósítását tekinti. Az osztály tevékenységére jellemző, hogy dinamikusan reagál a vevői igényekre, a komplex mérnöki feladatokat gyorsan valósítja meg, ülteti át laboratóriumi körülményekből kisszériás gyártósori környezetbe. Az osztály kompetenciája szerteágazó, az anyagtudományi, anyagvizsgálati, gépészeti, villamosmérnöki tudására épít, melyet a kollégák két telephelyen, Budapesten és Kecskeméten képviselnek.

Csoportjai az osztály tevékenységeit figyelembe véve is összefonódnak, átfedéssel dolgoznak, viszont az alábbiak szerint körvonalazhatók:

Lézertechnológai csoport, budapesti és kecskeméti telephellyel. Fő tevékenység a lézersugaras technológiák széleskörű művelése a kutatás – fejlesztéstől a kisszériás gyártásig. Gépparkunkban megtalálhatók a hagyományosnak tekinthető lézersugaras berendezések mellett femtoszekundumos sugárforrással rendelkező berendezések is. A lézertechnológia csoport tevékenysége kiegészül nagyobb hozzáadott értékű anyagvizsgálatokkal is, mely tudására támaszkodva oknyomozó, káresetelemző projekteket hajt végre.

Fő tevékenység: lézersugaras vágás, hegesztés, hőkezelés, LMD technológia, oknyomozás, káresetelemzés.

Főbb partnereink: ZF Hungária Kft., Robert Bosch Kft., Bíró Kft., PEEK Kft., Bing Power Origin Kft.

A termékfejlesztési csoport a budapesti telephelyen tevékenykedik, főként villamos és gépészmérnökökből áll. Munkájuk szorosan összefügg a Bay Zoltán Kft. több divíziójával is.

Fő tevékenység: kutatás – fejlesztési projektek generálása, végrehajtása

A kecskeméti telephelyen tevékenykedő Üzemanyagcella kutatócsoport a hidrogén gazdaság három alapelvét szem előtt tartva, olyan megoldásokon dolgozik, melyekkel úgy tudja az energiatermelést hatékonyabbá tenni, hogy közben nem alkalmaz fosszilis energiahordózókat és ezzel egy időben csökkenti a CO2 kibocsátás is.

Jelenlegi fő projektje egy olyan üzemanyagcella fejlesztése, gyártása, tesztelése melyben – többek között – saját fejlesztésű fémhab membránokat alkalmaznak. A hamarosan elkészülő vizsgálólaboratóriumban várjuk olyan leendő partnereink jelentkezését, akik tesztelése szeretnék szánni a saját cellájukat.

Fő tevékenység: üzemanyagcellák fejlesztése, gyártása, tesztelése.

Elérhetőség

TAKÁCS Sándor – osztályvezető, Gyártásfejlesztési Osztály
Cím: H-1116 Budapest, Kondorfa u. 1.
Mobil: +36-70/515-7166
E-mail: sandor.takacs@bayzoltan.hu