A projekt átfogó célja egy járműipari K+F központ létrehozása Kecskemét központtal, egyúttal térségi motor- és járműfejlesztési tudáscentrum felépítése.

A közös kutatás-fejlesztési program megvalósítása során olyan ipari kutatásokhoz kapcsolódó technológia- és know-how fejlesztések valósulnak meg, melyek a jövő új generációs emisszió csökkentési trendjeihez is jelentős mértékben hozzájárulhatnak. További cél a szakirányú felsőoktatás és a hazai kutatóintézeti infrastruktúra integrálása, valamint a specializált járműipari szakemberképzés megerősítése.

A kutatás tárgya olyan primer és szekunder emisszió csökkentési eljárások kidolgozása és analízise, melyek különböző jármű- és teljesítménytípusok esetébem is alkalmazhatók.

Ezzel a projekt hozzájárul a fejlett jármű- és egyéb gépipari technológiák, valamint a a fenntartható környezet ágazati prioritásokhoz is. A K+F tevékenység célja olyan korszerű járműipari- és intelligens technológiák kidolgozása és alkalmazása, mellyel a jármű- és gépiparban a motor és hajtásláncok működésének fejlesztésével a károsanyag kibocsátás mérséklődik, javítva ezzel a környezeti fenntarthatóságot és a hatékony természeti erőforrás gazdálkodást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konzorciumi partnerek

        • Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. – Konzorciumvezető
        • Neumann János Egyetem – Konzorciumi tag
        • AVL Hungary Kft. – Konzorciumi tag

 

Aktuális hírek

Záró konferencia

GINOP-2.3.4-15-2016-00001 FIEK