Május 18-án sikeresen lezajlott a Globális jelentőségű járműipari kutatás-fejlesztési központ létrehozása Magyarországon a Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft., a Neumann János Egyetem és az AVL Hungary Kft. együttműködésében” című, GINOP-2.3.4-15-2016-00001 projekt zárórendezvénye.

Az eseménynek a kecskeméti Neumann János Egyetemen biztosított helyszínt, ahol a megjelent érdeklődők és a konzorciumi partnerek képviselői mutatták be a projekt megvalósítása során végzett munkájukat és elért eredményeiket.

A Bay Zoltán Kutatóközpont nevében a köszöntőt Dr. Biró Gyöngyvér tématerületi igazgatónk, projektvezető tartotta, aki beszédében kitért arra, hogy a projekt sikeres végrehajtásához nagyon sok kutató és támogató munkatárs tevékenysége volt szükséges. A több, mint 5 mrd Ft összetámogatással megvalósult projekt keretében jelentős K+F és épület infrastruktúra fejlesztések is történtek minden partnernél. Beszédet mondott továbbá Dr. habil Fülöp Tamás, a Neumann Egyetem rektora, illetve Molnár Péter, az AVL Hungary Kft. üzletágvezetője is.

A köszöntő beszédek után a partnerek szakmai eredményeinek bemutatása következett. A Kutatóintézetünk által megvalósított 5 alprojektről Dr. Szávai Szabolcs osztályvezető és Dr. Vida Ádám divízió igazgató, mint alprojektvezetők tartottak látványos prezentációt. Az AVL Hungary kutatómunkájába és eredményeibe, illetve a projekt keretein belül felépült új épület céljainak részleteibe Magyar András szakmai projektvezető engedett betekintést, míg a Neumann János Egyetem eredményeit Dr. Berczeli Miklós szakmai projektvezető mutatta be az érdeklődőknek.

Az előadások végeztével vendégeinket a Dióda Lézer Centrumba invitáltuk, ahol laborlátogatás zárta a több mint 50 fő részvételével lezajlott rendezvényt.

A rendezvény további képei: