EGY IPARI EGYÜTTMŰKÖDÉS PÉLDÁJÁN

A PROTOTÍPUS FEJLESZTÉSI SZOLGÁLTATÁSRÓL RÖVIDEN

A Bay Zoltán Nonprofit Kft. SMART (Intelligens rendszerek) Divíziójának munkatársai az egészségügy, a közlekedés, a gyártás és a logisztika különböző területein felhasználható innovatív elektronikai berendezések prototípusainak fejlesztéseit végzik. A mérnökök munkáját segíti a mechatronikai labor, ahol a prototípus berendezések hardver elemei összeállíthatók, a berendezések működés közben tesztelhetők és a fejlesztések megvalósításához szükséges elektronikai mérések elvégezhetők.

A PEEK KFT.-RŐL RÖVIDEN

A Peek Kft. több, mit 2 évtizede foglalkozik szünetmentes áramforrásokkal. Kezdetben az MGE UPS Systems partnereként, majd 2004-től független szakértőként. Az évek során szerzett tapasztalatokat felhasználva alkották meg a PEEK TO POWER™-t, mely egy hardver és szoftver elemeket tartalmazó komplex rendszer. Segítségével fizikai jelenlét nélkül ellenőrizhető a biztonsági áramellátó rendszereinek állapota, üzemkészsége és műszaki paraméterei. Legnagyobb előnyei, hogy típustól független berendezésekhez használható, valamint korlátlan számú eszközt lehet egyetlen rendszerbe integrálni, amelyek egymástól eltérő helyszínen is lehetnek telepítve. A biztonsági áramforrások az esetek nagy többségében olyan helyiségben vannak elhelyezve, ahol kezelő személyzet, karbantartók csak ritkán vannak jelen. Az üzemeltetés biztonsága szempontjából kiemelten fontos, hogy minden pillanatban rendelkezésünkre álljon az információ: a működés üzemszerű-e vagy sem.

A KÖZÖS PROJEKT RÖVID BEMUTATÁSA

A közös projekt apropóját az 1/2020 (I. 16) MEKH rendelet adta, mely a villamosenergia-fogyasztáshoz kapcsolódóan ír elő almérő regisztrálási kötelezettséget, amennyiben az meghaladja a 100 kW feletti teljesítményt. A hivatkozott rendelet 2022. január 1-én lép életbe és azokra a szervezetekre, akik nem tesznek eleget almérő kötelezettségeiknek ismételten is kiszabható bírság, amelynek mértéke bírságonként akár 2 000 000 Forintig is terjedhet. A PEEK TO POWER™ rendszer fogyasztási moduljának kifejlesztésével a Peek Kft. komplex rendszere megfelel a rendeleti előírásnak és ezzel tovább tudta bővíteni vevőinek körét Magyarországon.

Pokorádi István (Peek Kft. ügyvezetője) elmondta, hogy

„Évek óta sikeresen együtt dolgozunk a Bay Zoltán Nonprofit Kft. szakmai csapatával és a cég által kapott inkubációs és mentorálási segítsége nagyban hozzájárul cégünk piaci sikereihez. Legutóbbi projektünk célját is elértük közösen, vagyis a DTU (Data Transfer Unit – kommunikációs egység) egységek firmware módosításával és a központi szerver program szoftver módosításával és bővítésével a rendszer alkalmassá vált a nagy fogyasztók energiafelhasználásának statisztikus mérésére, amit az új hatósági előírások kötelezővé tesznek a nagy fogyasztók energetikusai számára.”

KÖZÖS ÚT, KÖZÖS SIKER

A több éve tartó közös szakmai együttműködést további megbízások követték (PMU, VMU egységek fejlesztése), valamint a Peek Kft. értékesítési és marketing feladatain is együtt dolgozik a Bay Zoltán Nonprofit Kft. Üzletfejlesztési Osztályával. Emellett KKV Start pályázatot is nyert a Peek Kft. 2020-ban, melyet a Bay Zoltán Nonprofit Kft. Tudásmenedzsment Divíziója koordinál együtt a szakmai csapattal. A Bay Zoltán Nonprofit Kft. a piacon egyedülállóan vállalja az ipari IT és SMART K+F+I projektek teljes körű lebonyolítását. Projekt alapon kezeljük a hazai és EU-s pályázatok, tenderek előkészítését, valamint kutatóinkat és fejlesztőinket bevonva a piacképes fejlesztések menedzselését az ötlettől a megvalósításig.

KAPCSOLAT

PÉRCSI Szilárd, Üzletfejlesztési vezető
H-1116 Budapest, Kondorfa u. 1.,
+36-70/704-4716, szilard.percsi@bayzoltan.hu