Tisztelt Érdeklődő!

Köszöntjük a „NYERSANYAGNAGYKÖVETEK VILÁGA diákverseny” weboldalán, ahol a versennyel kapcsolatos információkat gyűjtöttük össze. További kérdéseivel a RMnagykovetek@bayzoltan.hu címen tud kapcsolatba lépni velünk.

 

A DÖNTŐ NYERTESE A NEMZETKÖZI DIÁKKONFERENCIÁN

Bolognában, 2022. október 15-én online rendezték meg a VII. Nyersanyagnagykövetek Nemzetközi Diákkonferenciát, ahol a hazai Nyersanyagnagykövetek Világa verseny győztese, a Kríziskezelő Operatív Törzs csapat (Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium, Budapest) vehetett részt. Szerte Európából bejelentkező 27 csapat angol nyelvű videókat mutatott be, majd a kapcsolódó kérdésekre válaszoltak a csapattagok. Ennek során a Kríziskezelő Operatív Törzs csapat a versenybe nevezett saját kísérletéről szóló kisfilmjét vetítették le, amit a csapat előzetesen angol nyelvre szinkronizált, ami a rövid felkészülési idő ellenére kitűnően sikerült. Gratulálunk!

A csapat tagjai: Donka Lilla, Héjj Anna Zsófia, Morvai Eliza, Szabó Ákos Barnabás, Szabó Viktória Flóra és Váradi Márton.

A csapat támogató tanárai: Vadlerné Győri Nicolette

Galéria.

A DÖNTŐ EREDMÉNYE

A Nyersanyagnagykövetek Világa diákverseny döntője 2022. október 14-én Budapesten, a Magyar Természettudományi Múzeumban került megrendezésre. Nyolc kiválóan felkészült csapat mutatta be kísérletét egy-egy előadás keretében és állította nehéz döntés elé a zsűrit.

Helyezések:

 1. Kríziskezelő Operatív Törzs – Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium
 2. Szkarabeuszok – Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium
 3. megosztva: 16-15-99 – Soproni Széchenyi István Gimnázium
  Dr. Urak + Zsófi – Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium

Gratulálunk valamennyi döntős csapat sikeres részvételéhez, és a helyezettek kiemelkedő teljesítményéhez!

Részletek. Galéria.

A Nyersanyagnagykövetek Világa diákverseny győztese a saját fejlesztésű kísérletének angol nyelvű videójával képviselheti Magyarországot a VII. Nemzetközi Diákkonferencián. A konferencia 2022. október 25-én Bologna-ban, Olaszországban kerül megrendezésre.

AZ ELŐDÖNTŐ EREDMÉNYE

Értesítjük a versenybe benevezett résztvevőket, hogy az október 14-én, Budapesten a Magyar természettudományi Múzeumban megrendezésre kerülő döntőbe a következő csapatok jutottak be:

 1. 16-15-99
 2. DR URAK + ZSÓFI
 3. GYÖKÉRGÜMŐK
 4. KÉMIA FANATIKUSOK
 5. KONYHABOSZIK
 6. KRÍZISKEZELŐ OPERATÍV TÖRZS
 7. LÁNGFESTŐK
 8. SZKARABEUSZOK

Minden csapatnak köszönjük a részvételt és gratulálunk, nagyon színvonalas kísérletek készültek! A döntőbe jutott csapatok, tagjait hamarosan e-mailben részletesen tájékoztatjuk a döntő részleteiről.

A ZSŰRI TAGJAI

Molnár László, fizika szakos középiskolai tanár
Paszternák András, Csodák Palotája élményközpont, tudománykommunikációs vezető
Török Mátyás, A Bay Zoltán Nonprofit Kft, az Ipari Anyagtechnológiai Osztály vezetője

A NEVEZÉSI HATÁRIDŐ HOSSZABBÍTÁSA

Tekintettel arra, hogy többen jelezték, hogy a nevezési határidő a korábbi versenyekhez képest jóval rövidebb, valamint arra, hogy a tanévkezdéssel kapcsolatos sűrűbb teendők is csökkentették a diákok és a tanárok felkészülésre fordítható idejét, a regisztráció és a nevezés határidejét további 20 nappal, 2022. október 10-én 24.00 óráig meghosszabbítjuk, annak érdekében, hogy minél több csapat bemutatkozhasson.
Budapest, szeptember 20.

VERSENYKIÍRÁS

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. idén is meghirdeti a „NYERSANYAGNAGYKÖVETEK VILÁGA diákverseny” című tanulmányi versenyt. A versenyben a természettudományos kísérletek iránt érdeklődő 16-19 éves diákok vehetnek részt, 3-6 fős csapatokban.
A versenyen való részvételhez regisztrálni szükséges. A regisztrált csapatoknak két kísérletet kell elvégezniük: egy „Előválogató kísérletet” és egy „Saját kísérletet”.

A döntőben, amely tervek szerint személyes jelenléttel kerül megrendezésre, a versenyzők bemutatják a saját fejlesztésű kísérletüket. Az értékes nyeremények mellett a döntő nyertesének lehetősége nyílik a kísérletét októberben a Nyersanyagnagykövetek VII. Európai diákkonferenciáján ismertetni, Bolognában.

Bővebb információ a Versenykiírásban olvasható. VERSENYKIÍRÁS

REGISZTRÁCIÓ

A versenyen csak regisztrált csapatok vehetnek részt. A nevezéshez a Regisztrációs lapot az RMnagykovetek@bayzoltan.hu e-mail címre kell elküldeni, a meghosszabbított határidő szerint legkésőbb 2022. október 10-én 24.00 óráig. REGISZTRÁCIÓS LAP

ELŐDÖNTŐ: ELŐVÁLOGATÓ ÉS SAJÁT KÍSÉRLET

Minden csapatnak két kísérletet kell elvégeznie az iskola laborjában. Egy Előválogató kísérletet és egy nyersanyagokkal kapcsolatos saját fejlesztésű kísérletet, melyek elvégzéséről mobiltelefonnal egy-egy rövid videót kell készíteni, ahol mind a kísérletek, mind a készítők felismerhetőek. A két videót mp4 formátumban az RMnagykovetek@bayzoltan.hu e-mail címre kell elküldeni, a meghosszabbított határidő szerint legkésőbb 2022. október 10-én 24.00 óráig. ELŐVÁLOGATÓ KÍSÉRLET

A Saját kísérletről és a Verseny további menetéről a Versenykiírásban találnak információt. Kérjük, olvassák el a részletes Versenyszabályzatot is. VERSENYSZABÁLYZAT

BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG

A beküldött videókat és a döntőben résztvevő csapatok teljesítményét egy három fős szakmai Bíráló Bizottság értékeli.

DÖNTŐ

A döntő megrendezésére tervezetten 2022. október 14-én pénteken kerül sor, Budapesten, tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyszínen. A pontos helyszínről későbbiekben adunk tájékoztatást. A vidékről érkező csapatok részére igény esetén vonatjegyet biztosítunk.

NEMZETKÖZI DIÁKKONFERENCIA

A Nyersanyagnagykövetek világa diákverseny győztes csapata a saját fejlesztésű kísérletének bemutatásával és angol nyelvű mertetésével képviselheti Magyarországot a VII. Európai Diákkonferencián. A konferencia tervezetten október 25-én Bolognában, Olaszországban kerül megrendezésre.

NYERSANYAGNAGYKÖVETEK VILÁGA diákverseny az RM@Schools 4.0. projekt keretében valósul meg. Tovább az RM@Schools 4.0 oldalra.

Mindenkit Szeretettel várunk és eredményes részvételt kívánunk!

2022. szeptember 1.