A BAY-SMART Intelligens Rendszerek Divízió olyan innovatív mérnöki megoldások kidolgozását fogja össze, melynek eredményeként költséghatékony, innovatív termékek, valamint üzemelő rendszerek jönnek létre az üzleti siker érdekében.

Fejlesztőmérnökeink, valamint a különböző mérnöki területeken nagy tapasztalattal rendelkező szakértő munkatársaink az

 • „Egészség és Jólét”,
 • a Hatékony energiafelhasználás és termelés”,
 • az „Intelligens Közlekedési Rendszerek”,
 • az ipar 4.0 logisztikai rendszereinek (szimuláció),
 • a körforgásos gazdaság (hulladékgazdálkodás, életciklus elemzés),
 • valamint a „SMART Rendszerek” fejlesztésében

naprakész, élenjáró tudás és eszközparkkal rendelkeznek. Az ötletek, elképzelések megvalósítása közben a mi legfontosabb feladatunk az ügyfélre szabott kutatás-fejlesztés és a lehető leghatékonyabb rendszerintegrálás.

Ügyfélorientált fejlesztéseink alapvető eleme, nálunk a vevő az első és legfontosabb. A teljes innovációs ciklus alatt támogatjuk ügyfeleinket piacra lépésig és szükség esetén még akár azután is figyelemmel kísérjük a fejlesztések eredményességét.

Kollégáink között egyaránt megtalálhatóak tapasztalt, valamint fiatal munkatársak is. A szakmai utánpótlás biztosítását kiemelten fontosnak tartjuk, ezért több felsőoktatási intézménnyel is hosszú távú, szoros együttműködést ápolunk.

BAY-SMART Intelligens Rendszerek Divízió osztályai

BAY-SMART kiemelt projektjei, sikertörténetei

 • Flexibilis gyártási környezet I4.0 támogatással a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft-nél (2016)

Napjainkban egyre nagyobb kihívást jelent a termelő vállalatok számára a gyártási folyamatok költséghatékony üzemeltetése, azok flexibilitásának növelése, annak érekében, hogy a rendszer termelékenysége növekedjen. A termékféleségek nagy számával, a sorozatnagyságok csökkentésével előtérbe kerülnek az „egy darabos anyagáramlást” biztosító gyártási struktúrák, melyek hatására igen komplex rendszerek jönnek létre. Ezek tervezéséhez, irányításához olyan új módszerek, modellek szükségesek, melyeket az Ipar 4.0 eszköztára kínál fel számunkra az infokommunikációs-technológiák felhasználásától kezdve a digitális gyártáson át az új generációs tervező rendszerek alkalmazásáig.

 • Innovatív árvízi  logisztikai menedzsmenteszközök kidolgozása (2014)

„Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében a HUSK/1001/2.1.2/0009. számú projekthez kapcsolódóan innovatív árvízi menedzsmenteszközök kidolgozása (térinformatikai megoldással) a Miskolci Egyetemmel és a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal.

 • Gumiabroncs hulladékok innovatív logisztikai begyűjtési láncolatának informatikai rendszerének kifejlesztése  (2017)

A fejlesztés az Oláh-Gumiszervíz Kft részére készült a Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Zöld ipari innováció program keretében (pályázati azonosító: HU09-0072-A1-2013).

 • A Magyar Kormánytisztviselői Kar informatikai rendszereinek fejlesztése és üzemeltetése 2012-

A Magyar Kormánytisztviselői Kar tagnyilvántartási, választást támogató rendszerét 2012 óta üzemeltetjük, amennyiben szükséges a rendszert fejlesztjük. A rendszer mintegy 80000 kormánytisztviselő/állami tisztviselő adatait tárolja, illetve a választások lebonyolítását támogatja.

BAY-SMART főbb partnerei

REMY AUTOMOTIVE HUNGARY KFT.
ALBACOMP RI Rendszerintegrációs KFT.
Magyar Suzuki Zrt,
Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft.Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.
Alcufer Kft.
BAZ Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház
Pécsi Tudományegyetem, Egészségtudományi Kar
Magyar Kormánytisztviselői Kar
Miskolc Holding

A kompetenciánkat innovatív, ipari licencszel rendelkező szoftverek segítik:

 • logisztikai szimulációs szoftver – Plant Simulation
 • járattervezés – RouteSmart
 • térinformatika – ArcGIS
 • életciklus elemzés (LCA) – GaBi

Mechatronikai labor

A SMART divízió munkatársai az egészségügy, közlekedés, és a logisztika különböző területein felhasználható innovatív elektronikai berendezések prototípusainak fejlesztéseit végzik.

A mérnökök munkáját segíti a mechatronikai labor, ahol a prototípus berendezések hardver elemei összeállíthatók, a berendezések működés közben tesztelhetők, a fejlesztések megvalósításához szükséges elektronikai mérések elvégezhetők.

A labor alkalmas kisebb mechanikai alkatrészek előállítására is, a rendelkezésre álló 3D-s nyomtató és CNC marógép segítségével.

Elérhetőség

Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.,
BAY-SMART Intelligens Rendszerek Divízió
Cím: H-3519 Miskolc, Iglói út 2.
Tel.: +36-46/560-110
E-mail: bay-smart@bayzoltan.hu