Március 22-én a CHIAM (Integrált chia és laskagomba termesztés megvalósítása a fenntartható élelmiszerlánc megteremtése érdekében Afrikában) projektünk keretében a német partnerünk, a University of Hohenheim két kutatója, illetve a projekt révén náluk vendégeskedő két kenyai posztgraduális diák látogatta meg szegedi intézetünket.

A látogatás során bemutattuk a Bay Zoltán Nonprofit Kft-t, a Biomassza Termelés és Hasznosítás Osztályon folyó projekteket és kutatási irányokat és körbevezettük a vendégeket a laborokban. Eközben mi is pontos képet kaptunk a német kollégák CHIAM-ban folyó és ahhoz kapcsolódó munkáiról, illetve megismerhettük azokat a témákat, amelyeken a kenyai diákok dolgozni fognak.

A német-kenyai csoportot Dr. Viktoria Zettel vezette, aki kutatóként dolgozik a Hohenheimi Egyetem Élelmiszertudományi és Biotechnológiai Intézetében. A Bay Zoltán Kutatóközpont részéről a vendéglátó szerepét Koós Ákos osztályvezető töltötte be.

A jó hangulatú találkozó reményeink során nagyban segíti majd a jövőbeli munkát.

A CHIAM projekt az NKFI Alap és az ERA-NET/ EJP COFUND támogatásával valósul meg. Szerződésszámok: 2019-2.1.7-ERA-NET-2021-00020 és GA nr: 862555.

További képek: