„A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége kétévente nemzetközi szakmai konferenciát szervezett a kármentesítés szakterületi eredményeinek és kihívásainak bemutatására, a legfrissebb kutatás-fejlesztési eredmények és szakmai tapasztalatok megosztására, valamint a következő időszakban elérhető finanszírozási források megismerésére.

Idén november 29-30-án került sor erre a nemzetközi konferenciára Budapesten közel 200 résztvevővel.

A Bay Zoltán Kutatóközpont Biotechnológiai Divíziója két előadásban mutatta be a környezetiparhoz kapcsolódó legfrissebb kutatás-fejlesztési eredményeit és saját fejlesztésű prototípusokkal demonstrálta az ipari biotechnológiában alkalmazható intelligens megoldásait.

Dr. Balázs Margit fémtartalmú hulladékok (bányameddő, vörösiszap, katalizátorok és elektronikai hulladékok) biológiai kezelési lehetőségeit ismertette, míg Dr. Fehér Balázs az ólom kiváltására használt üzemanyag-adalékok (nehezen bontható oxigenátok, pl. MTBE, ETBE) lebontását végző mikrobiológiai oltóanyagok laboratóriumi és terepi tapasztalatait osztotta meg a szakmai közönséggel. Az előadások közti szünetekben az érdeklődők működés közben is láthatták a kármentesítési beavatkozások hatékonyságát növelő intelligens prototípusainkat (terepi gázszenzor és fluidágyas bioreaktor).”

 

Link a konferencia előadásaihoz
Link a konferencia teljes rögzített videóanyagához
Link a konferenciáról készült összefoglaló kisfilmhez
Link a fotógalériához