Három miniszter látogatott el a Zalaegerszegre partnerünkhöz a ZalaZone Kft-hez, ahol a világ egyik legkorszerűbb járműipari tesztpályája található, majd a küldöttség tagjai megtekintették a Bay Zoltán Kutatóintézet autóipari DIL szimulátorát is, mely Magyarországon, de egész Európában úgyszintén egyedülállónak számít.

Kutatóközpontunk tulajdonában lévő szimulátorral biztonságos körülmények között tudnak vezetési állapotot, illetve önvezető funkciókat szimulálni. Az így szerzett tapasztalatokat felhasználják a technológiai fejlesztésekbe, mégpedig a közúti valós teszteknél sokkal költséghatékonyabb módon.

„Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszter meghívásárára Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter Zalaegerszegre látogatott, hogy megismerkedjenek a ZalaZONE Tudományos és Technológia Parkban megvalósult, illetve zajló gazdaságfejlesztési projektekkel.

Mindemellett a ZalaZONE Kutatási és Technológiai Központ épületeiben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a győri Széchenyi István Egyetem, valamint a Bay Zoltán Kutatóintézet hallgatói és oktatói csoportjai végzik kutatás-fejlesztési tevékenységeiket. A küldöttség tagjai így többek között megtekintették a Bay Zoltán Kutatóintézet autóipari dinamikus szimulátorát is.”

Teljes cikk:
Zalamédia.hu

További cikkek a témában:
Hír TV
Magyar Hírlap

Kép: Zalamédia.hu