2022. szeptember 26-án került megrendezésre a „Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ – Kutatási infrastruktúra fejlesztése Globális jelentőségű járműipari kutatás-fejlesztési központ létrehozása Magyarországon a Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft., a Neumann János Egyetem és az AVL Hungary Kft. együttműködésében” című projekt nyitórendezvénye.

A rendezvény keretében sor került a jármúipari DIL szimulátor bemutatására is Zalaegerszegen a Zalazone területén.

Az eseményen a résztvevők személyesen is megtudták tekinteni a szimulátort és a tesztpályát is. Azok sem maradtak ki, akik nem tudtak személyesen eljönni az eseményre, ők online közvetítésen kísérhették figyelemmel az előadásokat.

A projekt átfogó célja egy járműipari K+F kutatási hálózat létrehozása Kecskemét-Miskolc-Zalaegerszeg helyszínek bevonásával, egyúttal egy motor- és járműfejlesztési tudáscentrum felépítése.

A projekt megvalósítása a Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft. konzorciumvezető, a Neumann János Egyetem konzorciumtag és az AVL Hungary Kft. konzorciumtag együttműködésével történik. A GINOP-2.3.4-15.-2016-00001 kódszámú, Európai Unió által támogatott, Széchenyi 2020 program keretében, 5,749 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatás felhasználásával valósul meg.

Képek az eseményről: