Partnerünk, az EU Fire csoport a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kocsordon, valamint Mátészalkán orvosi kesztyűket, fecskendőket, injekciós tűket, műtéteknél alkalmazható csipeszeket és vérzéscsillapító eszközöket, valamint szikéket és ollókat gyártó üzemegységeket alakított ki, melynek átadó ünnepsége tegnap délelőtt zajlott.

„Egy világszínvonalú egészségügyi eszközöket gyártó üzem startolt  –  hangzott el a gyárátadó ceremónián. Varga Mihály pénzügyminiszter szerint így azonnal érdemben csökkent Magyarország kiszolgáltatottsága.”

Ebben a csarnokban épült fel a Bay Zoltán Kutatóközpont tulajdonában álló két kesztyűgyártó gépsor is, mely a tegnapi nappal megkezdte üzemelését. Innentől napi 50 majd terveink szerint 200 ezer darabbal járulunk hozzá a magyar egészségügyhöz.

 

 

A megnyitó ünnepségen elhangzott továbbá, hogy a gyár 50-60 százalékban önellátóvá teszi Magyarországot az üzemben készülő egészségügyi eszközökből.

Varga Mihály: „most különösen fontosak a példamutató magyar vállalkozások, és az EU-FIRE üzeme ilyen, hiszen termékei nemcsak Magyarországon állják meg a helyüket, hanem exportra is alkalmasak. Ez a beruházás viszont nem jöhetett volna létre, amennyiben a kormány nem indítja el az Egészségipari Támogatási Programot, amelyik összesen 5700 munkahelyet teremtett, és 66 milliárd forintnyi fejlesztést tett lehetővé. A mátészalkai üzem mintegy 8 milliárdból valósult meg, és ennek tekintélyes részét a kormány finanszírozta.”

 

Miért a nitril vizsgáló és védőkesztyű?

  • érdemben biztonságosabbá teszi, ha egy fertőző beteget vizsgál az orvos – például egy koronavírusos pácienst;
  • jobban ellenáll a különböző vegyszereknek, mint egy vinyl vagy egy egy latex vizsgálókesztyű (éppen ezért előszeretettel alkalmazzák különböző daganatos betegségek kezelése során);
  • nem vált ki allergiás reakciókat.

 

Élesben tesztelik

50 ezer nitril vizsgáló- és védőkesztyűt adományoz a Mátészalkai Kórháznak az EU-FIRE úgyhogy az átadott üzem „vezető terméke” azonnal bizonyíthat.