Lezajlott a CircLean az ipari szimbiózisról Magyaroroszágon’ workshop, ahol kutatóközpontunkat mint szakértőt kérték fel a témában, többek között olyan hazai szereplők körében, mint az EU GROW, ITM, KÖVET, KSZGYSZ, Coloplast Magyarország Kft, International Synergies Ltd.

A workshop egyedülálló lehetőséget nyújtott a részvevőknek, hogy megismerjék a legújabb hazai és európai uniós szintű fejlesztéseket, melyek lehetővé teszik vállalkozásaik jelenlegi és jövőbeli, ipari szimbiózissal kapcsolatos tevékenységeinek fejlesztését.

A Bay meghívottként vett részt az ipari szimbiózis bevezetésének lehetőségeiről és kihívásairól szóló kerekasztal-beszélgetésen. További kerekasztal során szó esett a jó gyakorlati kezdeményezésekről és projektekről a hazai ipari szimbiózis tekintetében.

Kutatóközpontunkat Chrabák Péter Circular Economy kutatási szakterület vezető kollégánk képviselte.

 

 

A CircLean hálózatról:

A CircLean egy olyan európai uniós szintű hálózat és informatikai infrastruktúra, amelyet az Európai Bizottság (DG GROW) indított el és amely támogatja

  • a vállalatok önértékelését az ipari szimbiózisra való felkészültségükről,
  • a kereslet és a kínálat összehangolását különféle erőforrások tekintetében az ipari szimbiózist szolgáló tranzakciók elérése érdekében,
  • valamint az ilyen tranzakciók hatásairól szóló egységes beszámolókat;

Találkozni az ipari szimbiózis magyarországi szereplőivel: vállalkozásokkal, szövetségekkel, hatóságokkal, kutatási és innovációs szervezetekkel.

 

Bővebb információ:
CircLean News – CircLean (circlean-symbiosis.eu)

A rendezvény szervezésében partnerünk a Trinomic is részt vett.