2022.05.25-27 között Olaszországban, Torinóban megrendezésre került a Polymers 2022, New Trends in Polymer Science: Health of the Planet, Health of Peolpe’ elnevezésű konferencia, melyen kolléganőink, Koppány Katalin (Nemzetközi osztály) Bertalan Réka és Kollár Karolina (Gyártási divízió) képviselték cégünket.

 

 

A Torinói Egyetem szerevezésében megtartott konferencia résztvevői, előadói, akik PhD hallgatók és egyetemi tanárok voltak. Elsősorban a biobázisú és lebontható polimerek, nanokompozitok, funkcionális polimerek és a polimerek újrahasznosítása és újrafelhasználása témakörökben tartottak előadást. Emellett poszter kiállítás keretében mutatták be kutatási eredményeiket.

Több előadás érintette a körforgásos gazdaság, biomassza, a maszkgyártás és a robottechnológia kérdésköreit is, melyek kutatóközpontunkban is kutatási területek.

 

Polymers 2022, New Trends in Polymer Science

A konferencián való részvételünk elsődleges célja volt, a polimerek legfrissebb kutatásainak feltérképezése, valamint felhasználhatóságuk széleskörű megismerése hiszen ez kulcsfontosságú az újonnan induló TK Polimer projektünk kapcsán.

Az elhangzott előadások és értékes poszterszekciók nem csak a polimerek területén bővítették tudásunkat, hanem megteremtették a nemzetközi kapcsolatépítés lehetőségét egyetemek és ipari szereplők terén.