A Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen 2022. június 8-án és 9-én Zalaegerszegen, a ZalaZone tesztpályán valamint a rendezvényközpontban „Hidrogén – jelen és jövő a mobilitásban” című V4 konferenciát és  hozzá kapcsolódó hidrogéntechnológiai bemutatót szervez.

Ezen a kiemelt eseményen a Szövetség minden tagjának alkalma van, hogy bemutatkozzon, projektjeiket, terveiket megismertesse a résztvevőkkel. A rendezvényen részt vesz a Bay Zoltán Kutatóközpont is.

A Magyar Hidrogéntechnológiai Egyesület összefogja azt a sok-sok hazai képviselőt, kutatót, szakembert, nemzetközi és hazai céget, akiknek célja a hazai hidrogéntermelés fellendítése, költségeinek csökkentése, jobb tárolási és elosztási megoldások kidolgozása, és ezzel együtt a kisebb szén-dioxid-kibocsátású hidrogén használatának ösztönzése.

A rendezvény célja, hogy a résztvevők megismerjék a hidrogén ágazatban jelenleg zajló fejlesztéseket, a jelenleg legjelentősebb V4-es nemzeti projekteket és azok stratégiáit. A konferencia a H2-mobilitás területének fejlesztéseivel, a hidrogéntechnológiai ágazatok leggyorsabban fejlődő területeivel foglalkozik. Nagyvállalatok és kutatóközpontok mutatják be úttörő ötleteiket és innovációikat, amelyek versenyelőnyt biztosítanak.

Részletek és regisztráció:
CENTRAL EUROPE HIGHLIGHT HYDROGEN CONFERENCE – hh2

Bővebb információ a projektről:
Bemutatkozik a PEM tüzelőanyagcella új anyagtudományi gázvezető réteggel