A CirclELab projekt 2020. január 1-én indult el egy nemzetközi konzorcium támogatásával, a spanyol Gomez Pardo Foundation koordinációjával, és a Bay Zoltán Nonprofit Ltd. aktív részvételével.

A projekt elsődleges célja, hogy mind a 10-18 éves diákoknak, mind tanáraikban mélyebben bevezesse a Körforgásos Gazdaság rejtelmeibe: pontosabban, hogy mennyi mindent lehet kezdeni a mindennapi élet során keletkezett ipari szeméttel, és az azokban megtalálható nyersanyagokat milyen széles skálán lehet újrahasznosítani és visszaforgatni a gazdasági folyamatok különböző stádiumaiba. A projekt során speciálisan kialakított oktatási methodologiát követve a diákok, egyrészt laboratóriumi körülmények és egyedileg kifejlesztett kísérletek segítségével ismerkedhetnek meg a hulladékokból kinyerhető nyersanyagokkal, másrészt aktív részvevői lehetnek egy olyan próbálkoznásnak, ahol a kitermelt hulladékból a megfelelő eljárási folyamatokkal, de piacképes terméket hozhatnak létre.

A projekt 12 hónap időtartamra jött létre és a nemzetközi konzorcium spanyol, olasz, francia és belga partnerei mellett magyarországon is sor fog kerülni a kísérleti workshopok megvalósítására.

A projekt az  EIT KIC Raw Materials támogatásával valósul meg.

 

A CirclELab bemutatkozó videója:

magyar feliratozást a video “Feliratok” funkciója alatt lehet beállítani

 

Letölthető anyagok:

                          

Letölthető poszter és szórólap:

                                          

 

A projekt időtartama: 2020.01.01.-2020.12.31.

A partnerországok: Belgium, Olaszország, Spanyolország

A projekt magyarországi partnere a Bay Zoltán Nonprofit Kutatóintézet.

A projekt honlapja: https://circulareconomylab.eu/

A projekt kísérleteiben az újrahasznosított gumi nyersanyagot a Green Tyre Zrt. biztosította.

További információ:

Groó-Nagy Patricia
Telefon: +36-30/659-0569
E-mail: patricia.groo@bayzoltan.hu