Az AWARD projekt a nyersanyagok fontosságára hívja fel a tanulók és a tanárok figyelmét.  Teljes címe angolul : „Award RM Documentary: A Series of RM Documentaries followed by Interactive Workshops” projektben, („Dokumentumfilm a nyersanyagokról, amelyeket interaktív rendezvények egészítenek ki”).

A projekt során a partnerek felhívják az általános iskolás tanulók (8-10 év) figyelmét a nyersanyagok fontosságára és megmutatják, milyen sokszor a mindennapokban találkoznak olyan nyersanyagokkal, mint például a rézzel, amelyek nélkülözhetetlenek a mindennapi életben.

A nyersanyagok elérhetőségét sokszor kézenfekvőnek hisszük, és nem gondolunk bele, hogy mi történne, ha valamely nyersanyag elfogyna. A projekt megálmodóit az ’Élet az ember után’ című dokumentumfilm-sorozat inspirálta. Ennek nyomán, animált rövidfilm segítségével, interaktív foglalkozás keretein belül mutatják be a tanulóknak, hogy milyen következményekkel járna, ha pl. a réz, melyet rengeteg területen használnak, eltűnne. A foglalkozás során a videó mellett egyéb oktatási eszközöket – pl. mobiltelefont és videójátékot – is felhasználnak, igazodva a mai iskolások szokásaihoz.

2108-ban négy országban tartanak egy-egy rendezvényt a partnerek. Ezen kívül, a projektbe bevont tanárok olyan, már kidolgozott módszereket sajátíthatnak el a képzők képzése keretein belül, amelyekkel aztán önállóan is képesek lesznek a témában további órákat tartani, és a tudásukat átadni.

A projekt 2018. januártól decemberig tart, és az EIT KCI Raw Materials támogatásával valósul meg.

A projekt magyarországi partnere a Bay Zoltán Kutatóintézet.

A projekt partnerországai Belgium, Magyarország, Németország, Szlovénia

További információ az AWARD projekt honlapján található.