Ha SZEPTEMBER, AKKOR kutatók éjszakája!
2017. szeptember 29. (péntek)
Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket!

Számos egyetem, kutatóintézet, ipari kutatóhely, tudományos ismeretterjesztéssel foglakozó intézmény, – így a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. is – megnyitja a kapuit, és várja a látogatókat az érdekes és különleges programokra.

A Bay Zoltán Nonprofit Kft. Idei izgalmas programjait itt láthatjátok:
Miről is szól ez a nap?

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

A Kutatók éjszakája részletes programját az esemény hivatalos honlapján, ITT tekinthetik meg.

Ha videóhírek, akkor pedig: SciNews!
A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube csatornája idén is érdekes, Tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!
Kívánjuk, hogy minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
• idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,és
• mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!