2016. szeptember 30-án újra Kutatók Éjszakája! Az idén is elsődleges célunk felhívni a figyelmet a kutatói pályára, a műszaki és természettudományok tanulásának a fontosságára.

Ezen a délutánon és estén számos egyetem, kutatóintézet, ipari kutatóhely, tudományos ismeretterjesztéssel foglakozó intézmény, – így a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. is – nyitja meg kapuit, és várja a látogatókat érdekes, csak itt látható programokkal.

Az EU Horizont 2020 / Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával egy konzorcium szervezi a magyarországi programokat. Tagjai a Bay Zoltán Nonprofit Kft., az RCISD Regionális Információs és Fejlesztő Tudásközpont, a TIT Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és a Hétfa Kutatóintézet.

Bay Zoltán Nonprofit Kft. Budapesten többek között látványos lézershow-val készül, és bemutatja a világhírre is szert tett repülőeszközét, a Flike-ot. A helyszínek között az EVOPRO nulla emissziós elektromos busza szállítja a látogatókat. Miskolcon virtuállis Quidditch kupán lehetünk részesei Harry Potter életének míg Szegedenbemutatkoznak az áramtermelő baktériumok is.

Budapesten kívül az eddig ismert programok számos városban úgymint Békéscsabán, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szegeden, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Zalaegerszegen kerülnek sorra, mindösszesen, több, mint 30 városban.

Az esemény során különös figyelmet szentelünk a nagyon fiatal kutatóknak, számos helyszínen pedig a női kutatók is számot adhatnak szakértelmükről, tudásukról.A programokon történő részvétel ingyenes, bár néhány program esetében regisztrációhoz van kötve. A teljes programkínálat megtalálható a www.kutatokejszakaja.eu honlapon.

2016. szeptember 30-a  délutántól sok szeretettel várjuk a látogatókat a programokra!