Június 27-én hétfőn este eldőlt, hogy kik jutottak tovább az egyik legrangosabb, teljes Kelet-Közép Európát lefedő start-up verseny, a KICkoff elődöntőjéből. A Bay Zoltán Nonprofit Kft. által működtetett KIC InnoEnergy Accelerator HUB szervezésében, a Prezi House of Ideas-ben több mint 50 érdeklődő előtt megtartott esemény igazi showműsor volt a közönség számára. A résztvevő versenyzők a felkészítő workshopok során rengeteget fejlődtek, így igazán komoly meggyőző erővel léptek színpadra. A befektetőkből, vállalatvezetőkből, innovációs szakemberekből álló nemzetközi zsűri 2 start-upot juttatott a szeptember 20-án megrendezésre kerülő varsói fináléba, továbbá 3 különdíjat is kiosztott.

A díjakat a Bay Zoltán Nonprofit Kft. képviseletében Dr. Grasselli Norbert ügyvezető igazgató, Maciej Majchrowitz a KIC InnoEnergy üzletfejlesztési menedzsere és Pál Kata, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Ágazati, Technológia- és tudástranszfer Igazgatóság Igazgatója adta át.

A döntőbe jutottak harcba indulnak a 10 000 eurós fődíjért és a 150 000 euró összértékű KIC InnoEnergy Highway akcelerációs programba kerülésért.

A nemzetközi verseny elődöntői tovább zajlanak, ezen a héten Krakkóban, jövő héten Zágrábban mérkőznek meg a helyi vállalkozók végül július közepére kialakul a döntő teljes mezőnye.

A Bay által működtetett KIC InnoEnergy Accelerator HUB folytatja a döntőbe jutott versenyzők felkészítését a megmérettetésre, a többi versenyző szakmai támogatását és mentorálását sikeres piacra lépés érdekében, de emellett már várja az új érdeklődő vállalkozások vagy vállalkozni vágyók jelentkezését is akik őszi tréningen vehetnek majd részt.

Bay Zoltán Nonprofit Kft. ez úton is köszönetet mond az esemény megrendezésében együttműködő partnereinek: Prezi, Magyar Nemzeti Kereskedőház, MART Zrt., Byegravity Zrt.