Az AgriForValor projekt célja, hogy tevékenyen hozzájáruljon a bioökonómia megvalósításához azáltal, hogy összekapcsolja a mezőgazdasági és az erdészeti alkalmazott vagy alapkutatással foglalkozókat, és a bioipart, valamint az üzletfejlesztést támogató szervezeteket, innovációs ügynökségeket és a technológia transzfer közvetítőket egy többoldalú innovációs partnerségi hálózatban. A hálózat célja, hogy kiaknázza és hasznosítsa a mezőgazdasági és az erdészeti melléktermékekből előállított biomassza erőforrásokat.

A bioökonómia megvalósításához jobban kell használnunk a növénytermesztés és az állattenyésztés során keletkező biomassza erőforrásokat, annak érdekében, hogy új, erősebb értékláncok jöjjenek létre, miközben megőrizzük a természeti erőforrásokat és óvjuk a biodiverzitást.

Három biomassza innovációs hálózatot (Biomass Innovation Design Hub) hoz létre a projekt, egyet-egyet Spanyolországban (Andalúzia), Írországban és Magyarországon. A magyar hálózatot a Bay Zoltán Nonprofit Kft alakítja ki. A hálózatok célja, hogy lehetőséget és fórumot kínáljanak a biomassza-értéklánc szereplői közötti együttműködések kiaknázására, az energiatermelésen túlmutatóan is.

Az AgriForValor projekt víziója: “A különböző szereplők összekapcsolása annak érdekében, hogy új értékláncok alakuljanak ki; élénküljön a mezőgazdasági és az erdészeti melléktermékből előállított biomassza piaci kereslete és értékes termékek keletkezzenek.”

A projektet az EU Horizont 2020 programja támogatja. A nemzetközi konzorciumot a Steinbeis-Europa-Zentrum (Németország) koordinálja.

A projekt időtartama: 2016. március – 2018. augusztus

A partnerországok: Belgium, Hollandia, Írország, Magyarország, Németország, Spanyolország,

A projekt honlapja: www.agriforvalor.eu

További információ:

Kurucz Katalin
telefon: +36-30/412-1370
e-mail: katalin.kurucz@bayzoltan.hu

Rendezvény:

Biomassza melléktermékek hasznosítási lehetőségei a fenntarthatóságért, AGRIFORVALOR projekt zárókonferencia, 2018. július 6., Brüsszel

Biomassza alapú gazdaság – a jövő útja, SZAKMAI RENDEZVÉNY, 2018. május 4., Kecskemét

Agriforvalor Képzési Akadémia – Finanszírozási lehetőségek, Ötletek prezentálása, 2018. április 25. 10:00-14:00, Budapest

Agriforvalor Képzési Akadémia – Marketing és tárgyalástechnika, 2018. március 20. 9:00-13:30, Budapest

AGRIFORVALOR Képzési Akadémia – Vállalkozási alapismeretek, 2018. február 19. 10:00-14:00, Budapest

A biomassza hasznosítására vonatkozó jogszabályok áttekintése – INFORMÁCIÓS NAP, 2018. január 17., Budapest

Innovációs Ötletbörzék az AGRIFORVALOR projekt keretében, 2017. május 9. Sárvár; 2017. május 10. Budapest

AGRIFORVALOR műhely-rendezvény Budapesten, 2017. január 19.

Hírek, események:

Megjelent az AGRIFORVALOR projekt szórólapja