Szeptember 25-én újra Európai Kutatók Éjszakája!2015.09.07.

Szeptember 25-én újra Kutatók Éjszakája! Az idén 10 éves rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a kutatói pályára, a műszaki és természettudományok tanulásának a fontosságára.

 

Ezen a délutánon és estén számos egyetem, kutatóintézet, ipari kutatóhely, tudományos ismeretterjesztéssel foglakozó intézmény, - így a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. is - nyitja meg kapuit, és várja a látogatókat érdekes, csak itt látható programokkal. 

 

 


Klikk a képre a részletekért

 

  

Az EU Horizont 2020 / Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával egy konzorcium szervezi a magyarországi programokat. Tagjai a Bay Zoltán Nonprofit Kft., az RCISD Regionális Információs és Fejlesztő Tudásközpont, a TIT Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és a Hétfa Kutatóintézet.

 

A Bay Zoltán Nonprofit Kft. Budapesten többek között látványos lézershow-val készül, és bemutatja a világhírre is szert tett repülőeszközét, a Flike-ot. A helyszínek között az EVOPRO nulla emissziós elektromos busza szállítja a látogatókat. Miskolcon Visualizerrel lehet megtapasztalni az álmok virtuális valóságát, Szegeden bemutatkoznak az áramtermelő baktériumok, Tatabányán pedig napórát készítenek az éj leple alatt.

 

A rendezvénysorozat számos eleme kapcsolódik az UNESCO által 2015-re meghirdetett Fény Éve akcióhoz.


Budapesten kívül az eddig ismert programok Békéscsabán, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szegeden, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Zalaegerszegen kerülnek sorra, és a részt vevő helyszínek száma még növekedni fog.

 

A tízéves évforduló kapcsán különös figyelmet szentelünk a nagyon fiatal kutatóknak, számos helyszínen a 10 éves tudósjelöltek adhatnak számot szakértelmükről, tudásukról.

 

A programokon történő részvétel ingyenes, bár néhány program esetében regisztrációhoz van kötve. A teljes programkínálat megtalálható a www.kutatokejszakaja.eu honlapon.

 

2015. szeptember 25-én délutántól várjuk a látogatókat a programokra!

 

« vissza

Kedves Látogató!

Székhely címünk megváltozott!

Új címünk: 1116 Budapest, Kondorfa u. 1.

Dear Guest!

Our Head office address has changed!

The new address is: 1116 Budapest, Kondorfa u. 1.